U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Helaas, dit pand is verkocht

VERKOCHT Uniek historisch herenhuis in de kuip van Gent - 9000 Gent (9000)

Omschrijving

VERKOCHT Dit statige herenhuis heeft een geschiedenis welke teruggaat tot de late middeleeuwen. Ze is gelegen in de Onderstraat, één van de oudste straten in de kuip van Gent, het historische centrum van de Arteveldestad.
Het unieke pand grenst aan het Hof van Ryhove, een beschermd stadspaleis met binnentuin welke vandaag verschillende stadsdiensten en een tentoonstellingsruimte huisvest.
Achter de 17e eeuwse empire-getinte voorgevel schuilen ruime woonvolumes en bijzonder lichtrijke leefvertrekken. De inkomhal met authentieke vloeren en trap geeft op het gelijkvloers uit op een indrukwekkende bibliotheek, ontvangstruimte, afzonderlijk bureel en een slaapkamer met badkamer.
De woning heeft een prachtige diepe kelder welke bewaard is gebleven wanneer in het begin van de 13de eeuw de Onderstraat fors werd opgehoogd. Deze kelderverdieping met bar, salon, eetplaats en afzonderlijke wijnkelder combineert hedendaags comfort met enkele erg bijzondere kenmerken. Een middeleeuwse muur, de 17e eeuwse schouwmantel en de prachtig gemetste en verlichte waterput maken deze ruimte zonder twijfel uniek.
De eerste verdieping omvat een zitruimte met cassettehaard, maatkasten en een open leefkeuken. Deze verdieping geeft via kamerhoge ramen uit op het zuid-westgerichte stadsterras, uitkijkend op de binnentuin van het naastgelegen Hof van Ryhove.
Op de tweede verdieping zijn er 2 ruime slaapkamers met elk een afzonderlijke badkamer. Tenslotte is er de dakverdieping die in 2015 werd gerenoveerd tot een adembenemende loft-slaapkamer met dressing en badkamer. Deze luxe-suite heeft vanuit de badkamer zicht op torens van de Sint-Jacobskerk. Aan de achterzijde is er een panoramisch uitzicht op de torens van Gent; de Sint-Baafskathedraal, het belfort van Gent, De Sint-Niklaaskerk, de Sint-Michielskerk en de bekende uurwerktoren van het Oud Postgebouw op de Korenmarkt.
- Er is de mogelijkheid tot het aankopen van 2 privatieve parkeerplaatsen, verderop in de straat op slechts enkele tientallen meters van het pand.
Neem vrijblijvend contact op met De Beer & Partners voor een plaatsbezoek aan dit unieke historische herenhuis in de Gentse binnenstad.


Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.
Schrijf u in
Terug naar boven
Sluit menu De Beer & Partners BVBA